با توجه به شرایط اپیدمی کرونا ، خوشبختانه مجوز پلاک گذاری 5 دستگاه آمبولانس تایپ B پس از طی نمودن مراحل قانونی برای مناطق عملیاتی صادر شده است .
امیر قائم پناه با اشاره به وظایف ذاتی حوزه پشتیبانی منابع انسانی گفت : حوزه خدمات عمومی در سال 98 یک بازدید موشکافانه و کارشناسانه از انبار شادآباد بعمل آورد که 6 دستگاه آمبولانس فرسوده از خریدهای قبلی با بیش از ده سال استفاده در آن مشاهده شد.
وی افزود : علت نگهداری این آمبولانس ها خرابی برخی از قطعات آن بوده، تا فرایند اسقاط و فروش انجام شود ،اما با توجه به تصمیمات صورت گرفته و شرایط ناشی از تحریم ها بر آن شدیم که این آمبولانس ها بر اساس نیاز به ناوگان سازمان در مناطق عملیاتی باز گردانده شود.
قائم پناه به شرایط و محدودیت های کشوری به دلیل تحریم ها اشاره کرد و گفت : قطعات آمبولانس ها نایاب بود اما با همکاری چند کارشناس و تعمیرکار و بررسی مبالغ پیشنهادی تصمیم بر تعمیر و راه اندازی مجدد 4 دستگاه شد.
وی تصریح کرد : با توجه به نیازسنجی مناطق و نوع آمبولانس ها که تیپ A بوده و قابلیت حمل و جابه جایی بیمار از منطقه تا مرکز یا درمانگاه را داشته ، دو دستگاه به منطقه گچساران واگذار شد و با هماهنگی رییس بهداشت و درمان صنعت نفت منطقه با مراجع ذی صلاح منطقه ایی مجوز تردد سالیانه نیز گرفته شد.
مدیرمنابع انسانی سازمان اظهار داشت : به خاطر محدودیت ها تامین قطعات دو دستگاه دیگر در شهریور ماه تامین و تعمیرات آن آغاز شد، و تحویل بهداشت و درمان صنعت نفت آبادان شد، با توجه به اینکه این دو دستگاه هم پلاک گذاری نشده بود برای تردد مجوز از سوی منطقه گرفته شد.
قائم پناه ادامه داد : در حال حاضر 150 دستگاه آمبولانس در ناوگان سازمان داریم که تمامی آنها عمر استفاده بیش از 10 سال را دارند که شامل فولوکس و بنز و ویتو هستند که اینا نیاز به جا به جایی و اسقاط و خرید مجدد دارند.
وی اظهار داشت : به دلیل محدودیت هایی که در کل کشور است حتی اگر تامین اعتبار برای خرید آمبولانس جدید فراهم باشد امکان خرید از یک شرکت ها و برند در جهت پشتیبانی میسر نیست ، به همین دلیل سیاست های سازمان برای رفع این مشکل متفاوت است.
مدیر منابع انسانی سازمان افزود : خوشبختانه با حمایت خوب هیئت مدیره سازمان در سال 97 مصوبه ای برای خرید 20 دستگاه آمبولانس از مناطق آزاد تصویب شد و فرایند مناقصات بصورت عمومی با ارزیابی کیفی در کل کشور برای تجهیز کنندگان و فروشندگان آمبولانس فراخوان شد .
وی ادامه داد : اما با توجه به افزایش ناگهانی قیمت ها خصوصا در تجهیزات پزشکی و آمبولانس ها و همچنین نبود تعداد کافی از یک شرکت و برند به تهیه 10 دستگاه آمبولانس اکتفا کردیم که برای اولین بار در سازمان آمبولانس تیپ B پس از اخذ موافقت های قانونی تهیه شد.
مدیر منابع انسانی سازمان با اشاره به تفاوت تیپ B با A گفت : تمام تجهیزات اورژانس پیش بیمارستانی در این نوع آمبولانس ها پیش بینی شده و همه آنها مجهز به سیستم مکانیزه راهوری و ناوبری بسیار جدید هستند که از زمان ورود بیمار و پیج آمبولانس تا زمان مراجعه به یک مرکز درمانی تمام وضعیت علائم حیاطی بیمار به مراکز مبدا و مقصد گزارش میشود.
قائم پناه با اشاره به همکاری رییس تجهیزات پزشکی سازمان دکتر قانعیان در تهیه و خرید تجهیزات بیان کرد : ضمن اینکه بیمار با شرایط سخت هم قابل استیبل شدن در این آمبولانس های جدید را دارد ، دستگاه های دی سی شوک هم خریداری شد .
وی ادامه داد : در واقع ده دستگاه آمبولانس جدید خریداری شده دو رویکرد دارد یه رویکرد پشتیبانی لجستیکی و یک رویکرد تجهیزات پزشکی که براساس استانداردهای وزارت بهداشت هم می باشد و در حال حاضر به صورت تجمیعی در انبار شاد آباد داره نگهداری میشود خوشبختانه مجوز پلاک گذاری 5 دستگاه صادر شده که برای مناطق عملیاتی است.
مدیر منابع انسانی سازمان بیان داشت : با توجه به شرایط اپیدمی کرونا ، پلیس راهور ناجا با ما همکاری داشته و بازدید میدانی از دستگاه ها انجام شده تا مجوزهای اداره استاندارد محیط زیست ، بهداشت و مدیریت اورژانس کل کشور هم به تناوب گرفته شود و کارت سبز این آمبولانس ها تهیه شود.
قائم پناه افزود : در این هفته پلاک گذاری 5 دستگاه انجام میشود تا به هر شکل در پاندمی ویروس کرونا برای نجات جان کارکنان شریف صنعت نفت و خانواده ایشان مورد استفاده قرار بگیرد .
وی با تاکید بر اینکه اولویت واگذاری با مناطق عملیاتی است گفت : مناطقی مثل گچساران ، آبادان ، مسجد سلیمان ، بوشهر و جم بخاطر توسعه و حضور کارکنان جز اولویت های اصلی واگذاری این آمبولانس هستند، خصوصا که برای نخستین بار است که آمبولانس ها دیزلی می باشند و چنانچه وارد پالایشگاه مجتمع گازی و نفتی بشوند بخاطر خطرات محیطی دچار مشکل نخواهند شد و می توانند بالای سر خود بیمارها حاضر و به مرکز درمانی یا بیمارستانی منتقل کنند.
مدیر منابع انسانی سازمان در ادامه به دیگر اموال در اختیار سازمان اشاره کرد و افزود : یک دستگاه پراید هم با پلاک قرمز در انبار شادآباد موجود بود که نیاز به تعمیرات داشت ، پس از انجام تعمیرات و با توجه به نیاز منطقه بندر عباس ، در اختیار بهداشت و درمان منطقه قرار گرفت .
قائم پناه اظهار داشت : همچنین یک سمند پلاک قرمز هم موجود بود که با توجه به اعلام نیاز بهداشت و درمان صنعت نفت شمال کشور برای جابجایی پرسنل و دارو به آن منطقه واگذار شد و در مقابل دو دستگاه نیسان از آن منطقه گرفته شد.
وی ادامه داد : با توجه به جابه جایی های صورت گرفته و 2 دستگاه نیسان متعلق به سازمان ، پیمان ایاب و ذهاب برای حمل دارو در مناطق عملیاتی کاهش یافت که رقم قابل توجه ایی تقریبا ماهانه حدودا 12 میلیون صرفه جویی شد .
مدیرمنابع انسانی تصریح کرد : باتوجه به شرایط تحریم و اپیدمی کرونا ویروس توانستیم با کمی تغییرات و جابه جایی نیاز مناطق را تا حدودی در خصوص وسایل نقلیه رفع کنیم ، بطور مثال موتورسیکلت پلاک قرمز سازمان را مجدد با تعمیرات اساسی در اختیار بهداشت و درمان صنعت نفت بوشهر قرار دادیم تا در صورت نیاز حضور پزشک آنکال در هر ساعتی از شبانه روز از پانسیون به مرکز درمانی مورد استفاده قرار بگیرد.
وی اظهار داشت : رییس بهداشت و درمان صنعت نفت بوشهر با اعلام اینکه برای جابه جایی پزشکان از پانسیون تا مرکز درمانی در مواقع اورژانس هزینه از سرویس ایاب و ذهاب سواری می شد استفاده از موتور سیکلت سازمان در منطقه را ارائه کرد ، این موضوع خود موجب کاهش زمان حضور پزشک و همچنین کاهش هزینه ها شد.
قائم پناه خاطر نشان کرد : خوشبختانه عملکردی مناسبی در حوزه خدمات عمومی و نقلیه سازمان تا کنون داشته ایم ،امیدواریم با تامین اعتبار و مصوبه هییت مدیره بتوانیم دستگاه 40 آمبولانس ناوگان سازمان اضافه نماییم، به دلیل محدودیتی هایی که در حال حاضر تجهیز کنندگان آمبولانس ها دارند و ما عمدتا برای صنعت نفت خریدهای یک پارچه و یک دست انجام می دهیم فعلا امکان پذیر نیست اما امیدواریم هرچه سریع تر شرایط مناسب برای تهیه این دستگاه ها فراهم شود.