تامین بودجه خرید تجهیزات مورد نیاز و دستگاه های پزشکی از جمله اقدامات واحد مالی سازمان در جهت مبارزه با کووید 19 است.
حسین گیوکی مدیر مالی سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت در گفتگو با خبرنگار این مجموعه با اعلام این خبر گفت : در پایان سال با توجه به شیوع ویروس نوظهور covid-19 (کرونا) عملیات پشتیبانی مالی مضاعف جهت خرید تجهیزات مورد نیاز و همچنین دستگاه های پزشکی مرتبط از قبیل سی تی اسکن، ونتیلاتور و لوازم مصرفی از قبیل مواد ضدعفونی و تجهیزات حفاظت فردی و ... بطور کامل اجرایی شد به نحوی که هیچ یک از مراکز های تابعه در این موضوع با مشکل خاصی مواجه نشدند.
وی افزود : با پیگیری های انجام شده از مسئولین ذیربط در سازمان برنامه و بودجه فرآیند خرید ده دستگاه آمبولانس در سال 98 تکمیل و همچنین صدور مجوزهای لازم جهت خرید تجهیزات پزشکی سرمایه ای با هدف نوسازی و بروز رسانی تجهیزات مذکور برای اکثر مناطق با اولویت مراکز دارای بیمارستان اجرا شد.
مدیر امور مالی سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت با اشاره به سود آوری رو به رشد از سال 93 تاکنون گفت : این موضوع بیانگر افزایش اثر بخشی عملکرد و بازدهی همراه با ضریب اطمینان است که آینده خوب و قابل اطمینانی را ترسیم می نماید .
وی با اشاره به پرداخت بدهی های سازمان به پیمانکاران و شرکتهای تابعه وزارت نفت در 6 ماهه ابتدایی سال 98 افزود : در 6 ماهه ابتدای سال گذشته میزان بالایی از نقدینگی صرف پرداخت بدهی های سازمان به پیمانکاران و شرکتهای تابعه وزارت نفت شد که منجر به ضعف نقدینگی در 6 ماه دوم شد شایان ذکر است با پیگیری بموقع مطالبات معوق چندین ساله از برخی شرکتهای نفتی این ضعف برطرف و وضعیت نقدینگی و میزان بدهی در پایان سال درشرایط مطلوبی قرار گرفت.
حسین گیوکی ادامه داد : با اعمال سیاست های مدیریت هزینه و تقویت مراکز درمانی داخل شرکت، هزینه های درمان ناشی از اعزام و یا استفاده جمعیت تحت پوشش از مراکز درمانی خارج از شرکت به صورت قابل توجهی کاهش یافته است .
مدیر مالی سازمان تصریح کرد : در پایان سال 97 مبالغ قابل توجهی طلب از شرکتهای نفتی و بدهی به برخی دیگر از شرکتهای نفتی وجود داشت که درسال 98 با پیگیری مستمر و برگزاری جلسات متعدد در محل شرکتها بخش قابل توجهی از مطالبات دریافت و بسیاری از بدهی ها تسویه شد.
وی ادامه داد: در ارتباط با پرونده های مالیاتی سنواتی اعم از عملکرد ، حقوق و تکلیفی قابل ذکر است که با تلاش مستمر این مدیریت هیچگونه پرونده مالیاتی سنواتی در جریان نبوده و در سال 98 پرونده های باقیمانده از سالهای 88 الی 92 و تمامی پرونده های سال 96 تسویه و جهت سال 97 نیز توسط ممیز درحال رسیدگی می باشد.
گیوکی در ارتباط با خرید دارو و ملزومات مصرفی و تجهیزات پزشکی بیان کرد: علی رغم تشدید تحریم ها درسال 98 هیچگونه نیاز چالش بر انگیزی متوجه سازمان نشد که ناشی از سیاست صحیح خرید بموقع دارو و ملزومات و تجهیزات می باشد .
مدیر مالی سازمان اظهار داشت: با اعمال سیاست های مدیریت هزینه توسط مناطق و نظارت و کنترل مدیریت مالی ستاد سازمان ، بخش عمده تعهدات سال قبل پرداخت شده بطوریکه در پایان سال 98 تعهدات پرداخت نشده مناطق به طرز چشمگیری کاهش یافته است.
وی استقرار سیستم کنترل داخلی مطلوب حسب دستور مقام عالی وزارت درقالب طرح پایش و رعایت همه موارد آن را از دست آوردهای مهم سال 98 عنوان کرد و گفت : اصلاح روند دریافت و پرداخت با ایجاد توکن بجای صدور چک ، تمرکز وجوه دریافتی و پرداختی از سایر بانکها به بانک مرکزی ، ایجاد شناسه دریافت وجوه از شرکتها و سایر موارد مطروحه در طرح پایش که با توجه به گستردگی سازمان درسطح کشور ، باتلاش مستمر در حداقل زمان ممکن اجرایی شده از جمله دیگر اقدامات بود.
گیوکی تصریح کرد : نرم افزار مالی موجود دراین سازمان یکی از کاراترین و بروزترین نرم افزار های مورد استفاده بین شرکتهای تابعه وزارت نفت بوده که علی رغم گستردگی سازمان بخوبی پاسخگوی نیازهای اطلاعاتی و قانونی از جمله رعایت ماده 169 و صدور صورتحساب در ارتباط با ثبت تمامی درآمدها و قابلیت ارائه گزارشات مربوط به بندهای مالی چک لیست پولشویی و...... بوده و همواره درحال بهبود است .
وی خاطر نشان کرد : براساس اقدامات مذکور ایرادات حسابرسی مستقل وتکالیف مقرر درمجمع عمومی عادی برگزار شده درسال 98 از کمترین میزان درسنوات گذشته برخوردار می باشد .
مدیر مالی سازمان از جمله اهداف آتی این مدیریت را تعیین تکلیف پروژه های اجرا شده توسط سازمان از محل یک درصد و منابع داخلی شرکت ها و استقرار سیستم قیمت تمام شده عنوان کرد و گفت : اصلاح فرآیندهای مالی و فعال سازی حسابداری درمان از دیگر برنامه های مدیریت مالی سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت می باشد .
خبرنگار : نفیسه هوشیار