نسخه قدیم سال سرمایه گذاری برای تولید

امروز یکشنبه ۷ دی ۱۴۰۴ ۰۰:۵۸

اخبار

لویی پاستور دانشمند جاودانه‌ شیمی و زیست‌شناسی

۶ دی ۱۴۰۴ ۱۲:۱۲
۲۷ دسامبر برابر با ششم دی زادروز لویی پاستور پدر میکروبیولوژی جهان است که با تزریق نخستین واکسن در ششم ژوییه ۱۸۸۵ حق بزرگی بر گردن تمام ابنای بشر از آن زمان تاکنون دارد.
به گزارش پایگاه روابط عمومی بهداشت و درمان صنعت نفت گچساران؛ لویی پاستور، دانشمند فرانسوی مشهوری است که نامش با اختراعات و اکتشافاتی انقلابی همچون واکسیناسیون و فرآیند پاستوریزه کردن گره خورده است. 
اکتشافات لویی پاستور پایه‌های علمی انقلابی زیادی در دنیا ایجاد کرد. واکسیناسیون، تخمیر و فرآیند پاستوریزه کردن، از مهم‌ترین پایه‌های علمی ایجاد شده توسط او هستند. تحقیقات و اکتشافات او موجب نجات زندگی بسیاری شده و از بیماری‌های زیادی پیشگیری کرده‌اند. 
لویی پاستور در زمان خود توانست آمار مرگ و میر تب خونی را به مقدار قابل توجهی کاهش دهد. او واکسن‌هایی برای هاری و سیاه‌زخم نیز تولید کرد که به نوبه‌ی خود در نجات جان افراد بسیاری نقش داشت. اغلب مردم لویی پاستور را با فرآیند پاستوریزاسیون می‌شناسند؛ فرآیندی که از آلودگی میعانات و خصوصا شیر، به‌خوبی جلوگیری می‌کند. مجامع علمی او را یکی از پایه‌گذاران اصلی علم باکتری‌شناسی می‌دانند که همراه با بزرگانی همچون فردیناند کوهن و رابرت کوخ به این مهم دست یافته است. 
ابداع روش پاستوریزاسیون، پایه گذاری دانش میکروب شناسی، ایمنی شناسی و کشف و ساخت واکسن، علیه بیماری هاری از اقدامات و اکتشافات این دانشمند بزرک است.
انقلابی در علم پزشکی
تا قبل از تحقیقات پاستور، بسیاری از دانشمندان و پزشکان باور داشتند که بیماری‌ها به طور خودبه‌خودی یا بر اثر تغییرات محیطی به وجود می‌آیند. پاستور با انجام آزمایش‌های دقیق و استفاده از میکروسکوپ، نشان داد که میکروب‌ها عامل اصلی بیماری‌ها هستند. این نظریه، که به عنوان نظریه میکروبی شناخته می‌شود، انقلابی در علم پزشکی بود و زمینه‌ساز پیشرفت‌هایی مانند استریلیزاسیون و کنترل عفونت شد.
ابداع روش پاستوریزاسیون
در دهه ۱۸۶۰، لویی پاستور با مطالعه تخمیر و فساد مواد غذایی، کشف کرد که عامل اصلی این فرآیندها میکروب‌ها هستند. او فرآیندی را ابداع کرد که به نام پاستوریزاسیون شناخته می‌شود. این روش شامل گرم کردن مایعات مانند شیر به دمای مشخص و سپس خنک کردن سریع آنها است. این فرآیند رشد میکروب‌های مضر را متوقف می‌کند و عمر مفید مواد غذایی را افزایش می‌دهد. روش پاستوریزاسیون هنوز هم در صنایع غذایی به‌طور گسترده استفاده می‌شود و از دستاوردهای ماندگار او است.
واکسن هاری؛ نجات جان انسان‌ها و حیوانات
لویی پاستور در دهه ۱۸۸۰ میلادی به تحقیقات گسترده‌ای در زمینه بیماری‌های عفونی و واکسن‌ها پرداخت. یکی از مهم‌ترین دستاوردهای او در این حوزه، ساخت واکسن هاری بود که به‌طور گسترده‌ای بر سلامت عمومی تأثیر گذاشت. هاری یک بیماری ویروسی است که معمولاً توسط حیوانات به انسان منتقل می‌شود و اگر درمان نشود، به‌طور قطع منجر به مرگ می‌شود.
پاستور با استفاده از تحقیقات میکروبی، نشان داد که ویروس هاری می‌تواند از طریق بزاق حیوانات آلوده منتقل شود. او در سال ۱۸۸۵ بر اساس نظریه میکروب‌های بیماری‌زا، واکسن هاری را به‌طور موفقیت‌آمیز برای انسان‌ها آزمایش کرد. او با استفاده از ویروس‌های ضعیف‌شده (که از مغز خرگوش‌های آلوده استخراج کرده بود)، اولین واکسن هاری را ساخت. در یکی از مهم‌ترین آزمایش‌ها، او واکسن خود را بر روی پسربچه‌ای به نام ژوزف میچل که از یک سگ آلوده به هاری گاز گرفته شده بود، آزمایش کرد. نتیجه آزمایش موفقیت‌آمیز بود و این به‌عنوان اولین گام در استفاده از واکسن هاری در انسان‌ها شناخته شد.
واکسن سیاه‌زخم
پاستور همچنین در تحقیقات خود در زمینه سیاه‌زخم (که یک بیماری باکتریایی کشنده در دام‌ها بود) به موفقیت‌های بزرگی دست یافت. شروع این بیماری که توسط باکتری ایجاد می‌شود، در قرن ۱۹ موجب مرگ تعداد زیادی از دام‌ها می‌شد. در سال ۱۸۸۱، پاستور با موفقیت واکسن سیاه‌زخم را بر روی گوسفندها آزمایش کرد.
تأسیس انستیتو پاستور
در سال ۱۸۸۷، لویی پاستور و همکارانش انستیتو پاستور را در پاریس تأسیس کردند. این مؤسسه علمی همچنان به عنوان یکی از مراکز پیشرو در تحقیقات بیماری‌های عفونی، واکسن‌سازی، و میکروب‌شناسی فعالیت می‌کند.
دستاوردهای علمی لویی پاستور نه تنها در زمان خودش تحولی بزرگ بود، بلکه امروزه نیز پایه بسیاری از پیشرفت‌های علمی محسوب می‌شود. او با ابداعات خود نه ‌تنها راه را برای دانشمندان بعدی هموار کرد، بلکه زندگی میلیون‌ها نفر را از طریق روش‌های پیشگیری و درمان بیماری‌ها نجات داد، زندگی‌ نامه لویی پاستور سرشار از تلاش، پشتکار و دستاوردهای شگفت‌انگیز است.
تعداد بازدید : ۱۲
کد خبر : ۱۹,۳۹۶

نظرات بینندگان