نسخه قدیم سال سرمایه گذاری برای تولید

امروز چهارشنبه ۳ دی ۱۴۰۴ ۱۲:۰۳

اخبار

خوراکی‌های مفید برای شب یلدا کدامند؟ از پُرخوری پرهیز کنید

۲۹ آذر ۱۴۰۴ ۰۸:۱۵
بزرگداشت شب یلدا از آیین‌های باستانی ایرانیان است که فلسفه آن ارج نهادن به گرمای حضور جمع و مهربانی به یکدیگر بوده و در این شب اعضای خانواده و دوستان معمولا در منزل بزرگان به دور هم جمع و ضمن تجدید دیدار و تحکیم مهر و محبت، با انواع خوراکی‌ها پذیرایی می‌شوند.
میهمان‌نوازی از ویژگی‌های اصیل ایرانیان است و در شب یلدا نیز این مهم اجرا می‌شود، اما باید توجه داشت که ارج نهادن به میهمان، از طریق عرضه غذاهای سالم باشد.
کارشناس تغذیه و رژیم‌درمانی بیمارستان نفت گچساران عنوان کرد: پُرخوری در شب یلدا علاوه بر اختلالات سوءهاضمه به دلیل اضافه دریافت انرژی می‌تواند منجر به اضافه‌وزن و چاقی شود.
ریحانه رحمانی در مورد بایدها و نبایدهای تغذیه‌ای در شب یلدا به خبرنگار بهداشت و درمان صنعت نفت گچساران گفت: برای پیشگیری و کنترل اضافه‌وزن، چاقی، دیابت، فشارخون، انواع سرطان‌ها و بیماری‌های قلبی و عروقی لازم است که همیشه در مصرف میزان موادقندی و شیرین، موادغذایی پرنمک و شور و چرب از جمله در مناسبت‌ها بخصوص در شب یلدا احتیاط کنیم.
وی اظهار داشت: موادقندی و شیرین، چرب و پرنمک که سه عامل خطر مهم چاقی، دیابت، چربی‌خون بالا و فشارخون بالا هستند، همیشه به خصوص در شب یلدا باید کم مصرف شوند، از خرید و مصرف آجیل‌های شور خودداری و در عوض از آجیل‌های خام و به مقدار کم استفاده کنید.
رحمانی با بیان اینکه چربی موجود در آجیل از نوع مضر نیست، اما دارای کالری بالایی است، افزود: برای جلوگیری از افزایش وزن در خوردن آن باید اعتدال رعایت شود.
وی ادامه داد: باید افراد دیابتی در شب یلدا به جای مصرف میوه‌های خشک از قبیل توت و کشمش و انجیر، سعی کنید از میوه‌های تازه و یا مغز دانه‌هایی همچون گردو، فندق، پسته و بادام‌زمینی استفاده کنند. بیماران مبتلا به فشارخون هم از مصرف آجیل‌های نمکی پرهیز کنند.
رحمانی اضافه کرد: مبتلایان به فشارخون از مصرف میوه‌های شب یلدا همچون هندوانه، خرمالو و انار غافل نشوند چرا که این میوه‌ها سرشار از پتاسیم است که به کنترل و کاهش فشار خون کمک می‌کنند.
این کارشناس افزود: لبو سرشار از آنتی‌اکسیدان است که باعث تقویت سیستم ایمنی می‌شود و فیبر بالای موجود در آن، موجب کاهش سطح کلسترول خون و کاهش خطر بروز سکته‌ در بیماران قلبی است.
رحمانی تاکید کرد: از مصرف شیرینی‌ها به خصوص شیرینی‌های خامه‌ای خودداری کنید و در صورت تمایل، شیرینی‌های خشک با اندازه کوچک را انتخاب کنید و البته در مصرف آن زیاده‌روی نکنید.
تعداد بازدید : ۹۸
کد خبر : ۱۹,۳۳۸

نظرات بینندگان