نسخه قدیم سال سرمایه گذاری برای تولید

امروز سه شنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۴ ۰۰:۴۹

اخبار

بایدها و نبایدهای تغذیه برای مبتلایان به آنفلوآنزا؛ توضیحات پزشک بیمارستان نفت گچساران

۲۳ آذر ۱۴۰۴ ۱۶:۰۲
با شروع فصل سرما شیوع بیماری‌های ویروسی شایع می‌شود که شناخته شده‌ترین آن آنفلوانزا است که متاسفانه در کشور ما هم این بیماری به صورت اپیدمی در گروه‌های سنی مختلف به خصوص کودکان درآمده است.
مسئول تیم سلامت خانواده بهداشت و درمان صنعت نفت گچساران عنوان کرد: برای درمان و جلوگیری از تشدید آنفولانزا باید به برخی نکات توجه ویژه‌ای داشته باشید، برخی موادغذایی هستند که به ریکاوری آنفولانزا کمک شایانی می‌کند و همچنین برخی غذاها برای این بیماری مضر است.
دکتر حمید وشکویی در گفتگو با خبرنگار پایگاه روابط عمومی بهداشت و درمان صنعت نفت گچساران بیان کرد: افراد معمولا در بیماری‌هایی مثل آنفولانزا میل زیادی به غذا خوردن ندارند، اگرچه که موادغذایی خاصی وجود دارد که می‌تواند به ریکاوری و بهبود این افراد کمک کند. هنگام ابتلا به بیماری آنفولانزا باید به اندازه کافی از غذاهای مقوی و مایعات استفاده کرد تا بدن قوی و هیدراته شود و ریکاوری بعد از آنفولانزای او زودتر انجام شود.
وی در ادامه به شرح این که چه غذاهایی به بیماران مبتلا به آنفولانزا کمک می‌کند و چه غذایی آسیب بیشتری به بیمار وارد می‌کند، پرداخت که گوشه‌هایی از آن را در ادامه گزارش می‌خوانیم.
۱- نوشیدنی‌های مفید هنگام آنفلوآنزا
آبرسانی برای عملکرد صحیح بدن ضروری است. تب، عرق کردن و کاهش اشتها از علائم شایع آنفلوآنزا هستند و در نتیجه ممکن است بدن دچار کم‌آبی شود. بهترین نوشیدنی برای جبران آب بدن، همان آب است. آب علاوه بر تأمین مایعات، مانند یک سم‌زدای طبیعی برای بدن عمل می‌کند. اگر نوشیدنی طعم‌دارتر می‌خواهید، می‌توانید از موارد زیر نیز استفاده کنید:
• آبگوشت
• چای زنجبیل
• دمنوش گیاهی با عسل
• چای عسل و لیمو
• آبمیوه ۱۰۰٪ طبیعی بدون شکر افزوده
۲- بهترین خوراکی‌ها هنگام آنفلوآنزا
غذاهای سبک، مغذی و تقویت‌کننده سیستم ایمنی:
• آبگوشت: جلوگیری از کم‌آبی، تسکین گلودرد، کمک به کاهش گرفتگی بینی.
• سوپ مرغ: مایعات و الکترولیت‌ها، پروتئین و روی، ویتامین‌های A و C از سبزیجات، آنتی‌اکسیدان از سبزیجات و ادویه‌ها.
• سیر: خاصیت ضدویروسی، تقویت سیستم ایمنی.
• خوراکی‌های حاوی ویتامین D: سالمون، قزل‌آلا، روغن جگر ماهی، شیر و شیرهای گیاهی غنی‌شده که برای سلامت استخوان و ایمنی مهم است.
• ماست پروبیوتیک: کمک به سلامت روده و ایمنی.
• منابع ویتامین C: فلفل دلمه‌ای، پرتقال و آب پرتقال طبیعی، گریپ‌فروت، لیمو، کیوی و بروکلی.
• سبزیجات برگ‌سبز: اسفناج، کلم‌پیچ و ... سرشار از ویتامین A ،C ،E ،K.
• بروکلی: ویتامین C و E، کلسیم، فیبر و تقویت‌کننده ایمنی.
• جو دوسر (اوت‌میل): مواد معدنی همچون آهن و روی، فیبر و پروتئین.
*ادویه‌ها:
• زنجبیل و زردچوبه: ضدالتهاب، کمک به کاهش احتقان
• فلفل تند و ترب‌کوهی: باز کردن سینوس‌ها
۳- خوراکی‌هایی که باید هنگام آنفلوآنزا از مصرف آنها پرهیز کرد:
• غذاهای چرب و سنگین (فست‌فود، پیتزا، سرخ‌کردنی‌ها)
• قند ساده زیاد (آبمیوه شیرین‌شده، نوشابه، شیرینی) → تشدید اسهال
• لبنیات زیاد در برخی افراد → مشکل در هضم
• غذاهای بسیار فرآوری‌شده → ارزش غذایی کم
۴) نکاتی برای کودکان
• احتمال کم‌آبی بیشتر است
• باید مرتب مایعات بنوشند
۵) تغذیه مناسب برای پیشگیری از آنفلوآنزا
مواد مغذی مهم:
• ویتامین C: پرتقال، فلفل
• ویتامین D: سالمون، قارچ، لبنیات غنی‌شده
• روی: صدف، گوشت قرمز، غلات غنی‌شده
• سلنیوم: غذاهای دریایی، تخم‌مرغ
• آهن: گوشت کم‌چرب، لوبیا سفید
• پروتئین: حبوبات، مغزها، مرغ
• پروبیوتیک: ماست، کفیر، شور تخمیری
• پری‌بیوتیک: سیر، پیاز، تره‌فرنگی
در نهایت باید گفت که استراحت، آب کافی و غذاهای مغذی کلید بهبودی از آنفلوآنزا هستند. معمولاً علائم طی ۵ تا ۷ روز کاهش می‌یابد. اگر علائم شدید شد یا ادامه یافت، مراجعه به پزشک ضروری است.
تعداد بازدید : ۶۵
کد خبر : ۱۹,۳۰۱

نظرات بینندگان