نسخه قدیم سال جهش تولید با مشارکت مردم

امروز شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ ۰۱:۵۱
 

اخبار

اطلاع رسانی در خصوص هفته جهانی آگاه سازی در زمینه مقاومت میکروبی

27 آبان ماه لغایت 3 آذر ماه به عنوان هفته جهانی آگاه سازی در زمینه مقاومت میکروبی نامگذاری شده است

پدیده مقاومت میکروبی از سوی سازمان جهانی بهداشت به عنوان یکی از 10 تهدید اصلی سلامت مطرح شده است. استفاده نادرست و بیش از حد از مواد آنتی میکروبیال در انسان، حیوانات )دامداری(  و گیاهان )کشاورزی(، محرک های اصلی در توسعه پاتوژن های مقاوم به دارو هستتند. پدیده مقاومت میکروبی تمامی جوامع را در همه نقاط جهان و با سطوح درآمدی متفاوت تحت تأثیر قرار می دهد. عوامل و پیامدهای آن با فقر و نابرابری تشدید می شود و کشورهای با درآمد پایین و متوسط بیشترین آسیب را می بینند .
از استراتژی های اصلی برای مقابله با این معضل می توان به آموزش و فرهنگ سازی جوامع در ارتباط با عدم مصرف خود سرانه/ بی رویه آنتی بیوتیک ها و بهبود و تقویت موازین بهداشت و سلامت همگانی اشاره نمود که در قالب مداخلات اجرایی منجمله تناسب دسترسی به مواد آنتی میکروبیال و تست های تشخیصی معتبر، رعایت بهداشت دست و موازین پیشگیری و کنترل عفونت در مراکز ارائه خدمات سلامت، مصرف منطقی آنتی بیوتیکی و پایش مصرف آنتی بیوتیکی قابل دستیابی می باشند. در همین راستا، از سوی مراجع بین المللی، هر ساله تاریخ 18 الی 24 نوامبر ) 28 آبان لغایت 4 آذر ( به عنوان هفته جهانی اطلاع رسانی در زمینه مقاومت میکروبی با شعار Antimicrobial Resistance is invisible, but I am not  اعلام شده است.
در کشور ما نیز هماهنگ با دیگر کشورها، تلاش های بی شماری در جهت تجویز و مصرف منطقی آنتی بیوتیک ها صورت گرفته است به نحوی که از طرق مختلف روند تجویز و مصرف آنتی بیوتیک ها و در نتیجه پیشگیری از بروز مقاومت میکروبی بهبود یابد. مقاومت به آنتی بیوتیک ها زمانی اتفاق می افتد که باکتری ها، ویروس ها، قارچ ها و همچنین انگل ها به اثرات داروها مقاوم ‌شوند و به همین دلیل درمان عفونت ها بسیار سخت تر و خطر گسترش بیماری‌ها نیز افزایش می یابد و در نتیجه ممکن است منجر به بیماری های شدید و حتی مرگ شود .از سوی دیگر استفاده نابجا از آنتی بیوتیک ها باعث ظهور عوامل بیماری زای مقاوم به آنتی بیوتیک می شود و در نتیجه داروهای جدیدی باید کشف شود تا بیماری بهبود یابد لذا این موضوع باعث افزایش هزینه مراقبت های پزشکی و هزینه دارویی و متاسفانه مرگ و میر بیماران خواهد شد.
به عبارت بهتر هفته جهانی آگاهی در مورد مقاومت ضدمیکروبی، در حقیقت یک کمپین جهانی می باشد که هدف اصلی آن افزایش اطلاعات و آگاهی در مورد مقاومت ضدمیکروبی و انجام اقداماتی جهت کاهش بروز و گسترش عفونت های مقاوم به درمان می باشد. در این هفته تلاش می شود تا آگاهی و حساسیت سیاست‌گذاران، شاغلین حرف پزشکی و همچنین عموم مردم در زمینه افزایش مقاومت میکروبی نسبت به داروهای آنتی میکروبیال افزایش یابد.

۴ آذر ۱۴۰۳ ۱۰:۴۴
تعداد بازدید : ۶۳۸
کد خبر : ۱۶,۶۱۰

نظرات بینندگان